De geheimen van online winkelen

Er gaat niets boven de gezelligheid van de oerhollandse winkelstraat, maar sinds de komst van internet hebben de winkels er serieuze concurrentie bij. Voor mij persoonlijk is het één niet beter dan het ander. Soms vind ik het prettig om op mijn dooie akkertje door de stad te banjeren. Ik loop wat winkels in en uit, en als ik iets leuks zie dan koop ik het. Nog een terrasje pakken met mijn partner en ik heb een ontspannen zondagmiddag. Op andere momenten biedt het internet juist een prettige omgeving om mijn benodigdheden aan te schaffen. Dit heeft diverse redenen. Het aanbod is vele malen groter. De prijs is niet altijd, maar wel vaak scherper, doordat internetwinkels geen duur stadspand of winkelpersoneel hoeven te huren. Tot slot kan ik alles doen vanuit mijn eigen comfortabele bureaustoel.

Voordelen van internet voor verkopers

Ook voor verkopers is het internet een interessant podium. In principe kan iedereen die een product wil verkopen een domein aanmaken op internet. Ondernemen anno twintigste eeuw is gemakkelijker dan ooit! Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Wie een pand in de binnenstad van Amsterdam heeft, kan erop rekenen dat ik op een luie zondagmiddag binnenwandel en iets aanschaf. Als er nog een paar duizend mensen zoals ik zijn, doe je als verkoper prima zaken. Op het internet kun je als consument niet zomaar wat rondwandelen. De verkoper moet jou op een of andere manier zien te bereiken. Gelukkig zijn daar allerlei trucs voor.

De geheimen van E-commerce

Een van de belangrijkste geheimen van de e-commerce marketing heeft te maken met zoekmachines (zoals Google). Veel consumenten gaan namelijk op zoek naar het product dat ze willen via een zoekmachine. Als jij toevallig dit product aanbiedt, zal je ergens tussen de resultaten komen te staan. Klanten zijn echter net als ik op een zondagmiddag in de binnenstad. Een beetje lui. Ze kiezen meestal een van de eerste resultaten en kopen daar hun product. Als jij op pagina drie staat, komen de meest consumenten nooit op je website uit. Bedrijven als Evoworks kunnen je daarom helpen om de teksten op je website te schrijven op een manier die voldoet aan de wetten van SEO. Search Engine Optimalization. Dit zorgt ervoor dat jouw website hoger in de resultaten van de zoekmachine opduikt. Zo hoef je geen duur pand in de binnenstad van Amsterdam te huren, om ervoor te zorgen dat een luie consument als ik toch in je (virtuele) winkel terechtkomt!