Geboorte in de familie, altijd leuk!

Even vergeten

In mijn familie zat er al een tijdje een geboorte aan te komen. Na een aantal jaar geleden te zijn getrouwd verwachtten mijn nichtje en haar man een kind. Eind juni stonden mijn tentamens voor de deur en was ik allang de zwangerschap vergeten. Tijdens één van mijn tentamens was het dan zover. Na het maken van dat tentamen, wat overigens vrij goed ging, liep ik naar mijn tas toe. Daar gaf ik toe aan de gewoonte om direct mijn telefoon te checken. Even aan mijn ouders laten weten dat het goed ging en dat ik onderweg naar huis ben. Maar toen ik mijn telefoon aanzette begon het trillen direct. Zes, zeven gemiste oproepen van verschillende familie leden. Ik schrok hier een beetje van, normaal bellen uit de familie alleen mijn ouders. Mijn ouders stonden allebei tussen de gemiste oproepen, dus ik geef mijn vader een belletje.

Opluchting en opwekking

De telefoon bleef maar overgaan, en intussen probeerde ik tevergeefs te bedenken wat er aan de hand kon zijn. Toen hij dan eindelijk opnam vroeg hij hoe het met mijn tentamens was afgelopen. Gekke vraag dacht ik, wat is er nou aan de hand? Geïrriteerd keek een examinator van de tentamenhal me aan en gebaarde mij stil te zijn en door te lopen. Nogmaals vroeg ik wat er aan de hand was terwijl ik mij snel uit de voeten maakte. “Lars is er!” hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Ik dacht even goed na maar ik kende helemaal geen Lars. Of nou ja, geen Lars die mijn ouders ook kennen. “Lars?” vroeg ik, en terwijl mijn vader het uit begon te leggen begreep ik het. Ik had inderdaad de familie horen spreken over de naam van het aanstaande kindje.

En wat was hij schattig

Ik had het tentamen in Amsterdam, en de geboorte was zeker anderhalf uur reizen met het openbaar vervoer. Ik vraag me af wat ik in godsnaam aan een pasgeboren baby cadeau moet doen. Verslagen open ik Google, en Baby speelgoed 1 jaar gebruik ik als zoekterm. Gelukkig kan ik nog een kleinigheidje vinden voor mijn neefje. Eenmaal aangekomen zie ik al een goede verzameling familie staan. Bezoek was goedgekeurd, dus om de beurt gingen wij kennis maken met Lars. Besef van het babyspeelgoed dat ik voor hem gekocht had is er natuurlijk niet. De vader neemt het dankbaar aan en dan kan ik Lars goed bekijken. Wat was hij toch schattig en verbazingwekkend klein. We hebben het kort gehouden want er waren al veel verschillende mensen geweest.