Als wintermens leren houden van de zomer

Niet alleen ben ik een echt buitenmens (dat is niet zo bijzonder), ik ben ook een echt wintermens (dat is al iets meer bijzonder). Het meest bijzonder is dat ik van alle seizoenen het liefst buiten ben in de winter. De meeste mensen gaan in de zomer naar buiten om te fietsen, surfen, vliegeren, picknicken of zonnebaden, maar ik blijf zoveel mogelijk binnen. Ik hou niet van klamme kleding en de geur van zonnebrand. In de winter, als mensen de behaaglijkheid van hun woonkamer opzoeken en de verwarming lekker hoog zetten, zijn de rollen omgedraaid. Dan ga ik juist naar buiten. Welk weer het ook is, ik vind het allemaal prima. Het liefst natuurlijk sneeuw en ijs, om de ijzers onder te binden en over de Friese beekjes te schaatsen met naderhand een grote kom snert. Helaas zit dat er al een paar jaar niet meer in. Wind of regen gedij ik echter ook prima bij.

Iets positiefs aan de zomer

Dit jaar besefte ik wel dat het een beetje jammer is om alleen van de koude helft van het jaar te genieten. Zeker omdat klimaatverandering ervoor zorgt dat er steeds meer warme en steeds minder koude maanden zijn. Daarom probeer ik om als wintermens ook van de zomer te gaan genieten. Eerst heb ik mezelf afgevraagd of er iets is in de zomer dat ik waardeer. Het antwoord luidde: de natuur. Ik ben een groot natuurliefhebber. Het is natuurlijk leuker om van de natuur te genieten als deze in bloei staat dan wanneer alles er kaal en doods bijstaat. In die zin heeft de zomer dus een streepje voor. Vandaar dat ik ben begonnen met het planten van allerlei bloemen en andere vegetatie in mijn tuin, om als wintermens van de zomer te leren houden.

Mijn eerste aangeschafte loungeset

Dat ging dit jaar eigenlijk best goed. Nog steeds ben ik meer een winter- dan een zomermens, maar de aanblik van mijn tuin zag er leuker uit toen mijn acacia's in de bloei stonden. Nu is alles verpieterd. Ik kijk dus best een beetje uit naar de zomer, zodat ik mijn tuin weer als een feniks uit zijn as zal laten herrijzen. Een ander aspect waardoor ik meer geniet van de zomer is mijn nieuwe wicker loungeset. Uiteraard in de schaduw geposteerd, waar ik afgelopen zomer leerde dat het toch wel heel lekker kan zijn om buiten te liggen en een boek te lezen. Mijn wicker loungeset verpietert gelukkig niet in de winter. Om hem tegen de elementen te beschermen, heb ik er een tuinmeubelhoes bij aangeschaft. Op deze manier staat hij er in de zomer weer net zo florissant bij als mijn acacia's!