Het leven van een student

Sinds vorig jaar ben ik gestart met de hbo-opleiding rechten. Het is een pittige opleiding waar veel huiswerk bij komt kijken. Ik kom dagelijks uren tekort. Ik ben ook op mijzelf gegaan in een studentenwoning dus ik moet er ook nog naast gaan werken om rond te komen. Mijn studiefinanciering moet ik later allemaal terugbetalen dus ik probeer zo min mogelijk te lenen. Door het extra huiswerk, wat tegenwoordig allemaal via de laptop gaat, is mijn printer zo ongeveer mijn beste vriend geworden. Nu begon mijn beste vriend van de week te piepen dat de inkt bijna op is, dus ik ben verplicht om nu HP cartridge te bestellen.

 

 

Wat allemaal geld kost waar je van tevoren geen rekening mee houdt

Ik blijf wekelijks verbaasd waar mijn geld blijft. Ik heb mijn huur, het eten en drinken en gemiddeld één keer in de week een borrel of een feestje. Gelukkig vind ik alcohol niet lekker dus met fris zou je niet verwachten dat je honderd euro kwijt zou zijn in de maand wanneer we gaan stappen. Toch ben ik verbaasd en vooral teleurgesteld in mijzelf. Het geld vliegt er veel te snel uit. Eerst dacht ik dat ik veel te veel at en dronk, in ieder geval te dure dingen. Na een maand bijhouden wat ik heb uitgegeven aan deze middelen bleek het wel mee te vallen. Geld gaat gewoon heel erg snel wanneer je onvoorziene kosten niet mee rekent. Nu ook, HP cartridge kosten geen honderden euro’s maar die paar tientjes tellen toch wel weer mee.

 

 

Nog meer werken dan maar?

Een vraag wat ik mijzelf aan het einde van de maand blijf stellen. Moet ik nu meer werken om beter te kunnen leven of zal ik door het extra werken geen tijd meer hebben voor vrienden en familie? Mijn studiedruk en tijd ligt ook erg hoog. Ik probeer doordeweeks bijna iedere avond in de horeca te werken, in het weekend op zaterdag help ik op de markt bij de groentekraam. Mijn ouders hebben gezegd niet mee te willen betalen want ik moet volwassen worden. Ach, het leven is soms hard. Een heel verhaal en dat alleen door een HP cartridge. Inmiddels heb ik HP cartridge besteld en wordt hij als het goed is morgen thuisbezorgd. Dan kan ik mijn beste vriend weer voorzien van inkt en kan ik de werkstukken weer uitprinten. Nog een aantal jaar en dan zal het allemaal wel goed zijn gekomen.